1) Το μεγαλύτερο απόθεμα μαλλιού πλεξίματος στον κόσμο.
Εάν νομίζεις οτι έχεις συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες μαλλιού για πλέξιμο στο σπίτι σου και σε έχει πιάσει απελπισία με το που θα το αποθηκεύσεις και πάνω από όλα πως θα το αξιοποιήσεις, τότε ρίξε μια ματιά στη
συνέντευξη της Bonney, της γυναίκας με το μεγαλύτερο απόθεμα μαλλιών πλεξίματος στον κόσμο! Είναι σίγουρο οτι θα νιώσεις πολύ καλύτερα για τον εαυτό σου και τη μανία σου να αγοράζεις μαλλί!
Η Bonney έχει στην κατοχή της μερικές χιλιάδες μπάλες μαλλί! Όπως λέει η ίδια στην συνέντευξή της στο
blog Mochimochi Land, ξέρει οτι κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσει όλο αυτό το μαλλί. Προς το παρόν έχει αποφασίσει να μην αγοράσει άλλη μπάλα μαλλιού, μάλιστα είναι και το New Year's resolution της!
Αυτό που εκείνη υποστηρίζει οτι την έκανε να πάρει την τελειωτική κάτω βόλτα είναι η πρόσβαση στο internet και στα χιλιάδες online καταστήματα μαλλιού από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί εύκολα από το σπίτι του όποιο είδος μαλλιού θέλει.
Η Bonney λατρεύει τα μαλλιά που προορίζονται για κάλτσες και όπως δηλώνει δεν νομίζει οτι λείπει κάποιος τύπος μαλλιού από το απόθεμά της. Αυτό είναι! Να μπορείς να πεις οτι έχεις από όλα. Κατά καιρούς η
Bonney δωρίζει μαλλιά σε ιδρύματα με ηλικιωμένους και φυσικά λατρεύει να πλέκει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Φαίνεται οτι είναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ μιας και δέχτηκε να φωτογραφηθεί και γυμνή περικυκλωμένη από τις χιλιάδες μπάλες μαλλιού που έχει στην κατοχή της... Αυτό που παρέλειψε να τη ρωτήσει η Anna, που από ό,τι καταλάβαμε είναι και νύφη της, είναι που έχει χώρο να αποθηκεύσει όλο αυτό το μαλλί! Μάλιστα από τα λεγόμενά της καταλάβαμε οτι καταπιάνεται και με άλλα crafts, αφού έχει αρκετά μεγάλο απόθεμα και σε υφάσματα!
Και όσοι από εσάς δεν ασχολείστε με το πλέξιμο ή κάποια χειροτεχνία και βιάζεστε να κρίνετε την Bonney, απλώς να σας πούμε οτι είναι κοινό μυστικό των απανταχού crafters οτι ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετά υ
λικά και εργαλεία για το αγαπημένο σου hobby!
2) Καφετέρια για πλέξιμο στην Ταϋλάνδη.
Το πλέξιμο είναι μια ασχολία που την έχουμε συνδυάσει με ηλικιωμένες κυρίες. Στη Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης όμως Big Knit Café, απευθύνεται σε νεαρές, κυρίως, κοπέλες, που επιθυμούν να χαλαρώσουν. Είναι μια εμπορική συνταγή που δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ωστόσο το συγκεκριμένο καφέ έχει αποκτήσει φήμη και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.
Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πλέξιμο, η καφετέρια διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, πρόθυμο να διδάξει τις τεχνικές του πλεξίματος.
Το ιδιόμορφο αυτό περιβάλλον συμπληρώνεται από νήματα σε διάφορα χρώματα και ποιότητες για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών!
3) Γκράφιτι από πλεκτό
Διαστάσεις «κινήματος» έχει πάρει το πλέξιμο τα τελευταία χρόνια. Ομάδες από διάφορες χώρες, το χρησιμοποιούν όχι σαν χόμπι αλλά σαν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης μέσα στην πόλη. Μια ομάδα από την Γερμανία προσπαθεί να μοιραστεί αυτήν την καινούργια αστική τέχνη, εκθέτοντας τα έργα της και στο εξωτερικό.
Η Αμερικανίδα
Magda Sayeg θεωρείται η δημιουργός του κινήματος του πλεξίματος καθώς είναι αυτή που μετέφερε αυτό το χόμπι στον δρόμο, το 2005. Στη Γερμανία, η 50χρονη δασκάλα καλλιτεχνικών
Ute Lennartz-Lembeck καταπιάστηκε με το πλέξιμο, όταν ανακάλυψε έργα από πλεκτό σε μια επίσκεψή της στο Βερολίνο, και στη συνέχεια ίδρυσε τη γερμανική ομάδα Β-Arbeiten, που δημιουργεί γκράφιτι από πλεκτό.
Με όπλο τις βελόνες τους, τα μέλη της ομάδας στολίζουν με τις πλεκτές δημιουργίες τους πινακίδες, δέντρα, αγάλματα, ποδήλατα και όποιες άλλες επιφάνειες εντοπίσουν μέσα στην πόλη. Στόχος τους, σύμφωνα με την Lennartz-Lembeck, είναι να ξαναδώσουν σημασία σε
λέξεις που αντιπροσωπεύουν αξίες, «με τις οποίες είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, αλλά έχουν χάσει το νόημά τους». Στολίζουν, λοιπόν, τους δρόμους της πόλεις με λέξεις από πλεκτό όπως Mut (θάρρος), Idee (Ιδέα), Raum (διάστημα).
Η Lennartz-Lembeck έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή του κινήματος εκθέτοντας τα έργα του και συνομιλώντας με τον κόσμο. Όμως η ομάδα της δεν είναι η μοναδική που υπάρχει. Στο Χιούστον του Τέξας, μια αντίστοιχη ομάδα ονομάζεται «Knitta Please», ενώ στη Γερμανία υπάρχει επίσης το κίνημα «Fluffy Throw-up», τα μέλη του οποίοι φτιάχνουν το σήμα της ραδιενέργειας σε δένδρα και λάμπες δρόμου σε μια προσπάθεια να περάσουν ένα
οικολογικό μήνυμα.
Η Lennartz-Lembeck στέλνει και στο εξωτερικό τα έργα της, τα οποία μπορεί να χρειαστούν μέχρι και βδομάδες πλεξίματος. Από το 2010 έχει εκθέσει 162 έργα σε 32 πόλεις οκτώ χωρών. Στόχος της είναι να πλέξει, εκτός από φράσεις, ολόκληρες προτάσεις ή ακόμα και ιστορίες!
Μπορεί το πλέξιμο να θεωρείται μια ξεπερασμένη απασχόληση, αλλά δε μιλάμε για πουλόβερ. Η Nicole Gastonguay πρωτοτυπεί δημιουργώντας από μαλλί διάφορα αντικείμενα.
5) Πλεκτά και παγκόσμια ρεκορ.
Εδώ θα βρείτε τα παγκόσμια ρεκόρ πλεξίματος και τα τολμηρά κατορθώματα πλεκτο-δημιουργών
π.χ. Ρεκορ μεγαλύτερου κασκόλ, ταχύτερου πλεξίματος με βελονάκι, μεγαλύτερου πλεκτού καπέλου, μεγαλύτερο πλεκτό-γλυπτό στον κόσμου και άλλα....
Πατήστε εδώ:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=el&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.squidoo.com/knitting-world-records%26hl%3Del%26biw%3D1024%26bih%3D574%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.gr&sl=en&twu=1&u=http://www.squidoo.com/knitting-world-records&usg=ALkJrhispQs7-RG8pPAycF66tYvqmIx1fw#module148917046